Barion Pixel
Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
Kiemelt ajánlatok

Bőrápolás kora tavasszal

2024. 03. 04. 11:48:00 Belme Lajos

 

Télen, pihenőfázisban van a bőr. Viszont ekkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy szüksége van napi ápolásra: letisztítás, hidratálás, zsírozás. Ilyenkor, szinte csak az időjárás teheti tönkre. „Csak” a hideg-meleg szélsőségei, és a szeles idő ellen kell védeni.

Ha esetleg ezt elhanyagolta kicsit, akkor azt tapasztalhatja, hogy érzékennyé, néhol érdessé vált a bőre mostanra. A tavasz kezdete előtt azonban mindenképp érdemes helyreállítani a megfáradt, meggyötört, és esetleg kipirosodott bőrt.

Még nem késő elkezdeni!

Először is, el kell tüntetni a télen megvastagodott és elhalt szaruréteget.

I. Ennek egyik módszere a radírozás (peeling). Ezt heti rendszerességgel, legalább egy alkalommal szükséges megcsinálni, max. 2 alkalommal. Lehet, hogy sajnálja rá az időt, de nem szabad kihagyni, mert:

  • Nagyon extrém helyzetekben az is előfordulhat, hogy valaki mélyrétegű hámlasztásra kényszerül. Ez azt jelenti, hogy jó pár sejtsort, bőrgyógyász egy speciális géppel leszed a bőr tetejéről. Ez 1 heti kórházi bent fekvéssel jár együtt. Még eddig is fajulhat ez a dolog!
  • Ha nem radírozza rendszeresen az arcbőrét, bármit kenhet rá, nem fog maradéktalanul felszívódni. Csak kidobott pénz.

Fontos!
Ha érzékennyé vált a bőr, akkor csak óvatosan radírral!

Ide kattintva ismerje meg bőrradírjainkat >>>

 

II. A másik megoldás a kémiai hámlasztás. Erre az AHA savas (alfa-hidroxisav) készítmények alkalmasak. Sokan szeretik, mert egyenletesebben távolítja el az elhalt hámsejteket, mint a radír. Az AHA savas készítményeknél viszont arra kell figyelni, hogy ne használjuk egyszerre más savtartalmú (szalicilsav, C-vitamin) pakolásokkal, krémekkel.

Ezenkívül szükséges pótolni a kiürült vitamin és ásványi anyag készletet a szervezetben és a bőrben is. Belülről és kívülről. A belső, a helyes táplálkozás. Sokan nem is gondolják, hogy milyen fontos ez az egészségesen sugárzó arcbőrhöz.

A külső vitaminpótlást pedig három módon teheti meg:

1. Rendszeresen használ a bőrtípusnak megfelelő krémet, mely a radírozás miatt érezhetően hatékonyabb lesz.
2. Heti egy-két alkalommal tápláló pakolásokkal kényezteti bőrét. Ez különleges ápolást és hidratálást ad bőrének.

3. Néha meglátogathatja a kozmetikusát, aki extra vitaminpótlást és ápolást tud adni a bőrnek.

 

Amiben a kozmetikus segíthet

1. Arcmasszázs. Ezért nagyon hálás lesz a bőr.
Stimulálja a szervezet öngyógyító folyamatait, energiával tölt fel, a nyirokrendszeren keresztül méregtelenít. Rugalmasabb lesz tőle az arc. A télen kialakult fakó arcbőrnek híre sem fog maradni.

2. Ultrahang segítségével a zsírban oldódó vitaminokat és növényi zsírokat, olajokat a kozmetikus mélyen a bőr belsejébe juttatja. A hatóanyagok gyorsabban és eredményesebben szívódnak be.

Hogy működik?

Az ultrahang megmozgatja az útjába kerülő sejteket, amik így egyfajta összenyomódást-kitágulást élnek át. Ez egy sajátos masszázs, ami a sejtekre és a szövetekre hat. Fő haszna, hogy az értékes hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak.
Hatása: fokozza a sejtanyagcserét, a nyirokkeringést és visszaállítja a bőr eredeti (normál) Ph értékét.

3. Iontoforézis: a vízben oldódó vitaminok és ásványi anyagok gyenge egyenáram segítségével eljutnak egészen a kötőszövetig.
Ilyen mélyre való felszívódást az arcra való felvitelnél, és a kézzel történő masszírozásnál sem lehet elérni.
Hogyan működik? A kozmetikus egy elektróda rúddal simogatja a bőrt, miközben az elektróda ellenpólusát a vendég tartja.

Miközben a mikroáram a kar és az arc között kering ide-oda, a hatóanyag beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe. Nagyon hatásos és teljesen veszélytelen. Érdemes kipróbálni, ha extra vízbevitelre van szüksége a bőrnek. Hatása: a bőr teltebb, energikusabb, hidratáltabb és fénylőbb lesz.

 

Felkészülés a tavasz első napsugaraira

Már kora tavasztól használni kell fényvédő krémet. Főleg, ha hajlamos a bőr a pigmentációra. Ezeket a foltokat, csak ősztől lehet eltüntetni teljesen!

blog comments powered by Disqus