Barion Pixel
Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
Kiemelt ajánlatok

Hogyan festheti haját biztonsággal?

2013. 01. 04. 14:00:00 írta: Belme Lajos

A vegyileg kezelt haj különösen sérülékeny.  A vegyi anyagok (kémiai festékek, szőkítők, hajlakkok, balzsamok, …) beleavatkoznak a hajszálak életciklusába, és ha nem is azonnal, de károsítják azokat. A haj néhány év után töredezetté válik, hullik és veszít fényességéből. Így a további károsító hatások (száraz levegő, UV sugárzás, klóros, sós víz…) ellen sem képes védekezni.

  • Az ultraviola (UV) sugarak hatására a haj kifakul és töredezett lesz.
  • A fejbőr a nyári melegben vagy a fűtött lakásban könnyen kiszárad, az arra hajlamosaknál pedig erőteljes zsírosodás alakulhat ki.
  • A sós víz, az uszodák vegyszerekkel fertőtlenített vize tovább szárítja a hajat, ráadásul gyengíti az ellenálló képességét.


Amennyiben Önt is aggasztják ezek a problémák, és meg szeretné előzni a bajt, akkor forduljon a természethez!

Több növénynek van olyan festékanyaga, mely alkalmas a haj színezésére is. Ilyenek például: diólevél, zsálya, áfonya, …
A legismertebb és legnépszerűbb mégis a henna és az indigó.

 

Hogy miért?

  • Tartósan színez, mégis gyengéd a hajhoz.
  • Természetes, csillogó eredményt ad és javítja a haj minőségét: selymesen dús, erős és rugalmasabb tincseket varázsol.
  • Az ősz hajat is képes befesteni. Csupán árnyalatnyi különbség lesz az ép és az ősz hajszálak között.
  • A henna hatóanyagai védőréteget képeznek a hajszálak köré, így megóvja a szárító meleg, de még az UV sugárzás hatásától is.
  • A tapasztalatok alapján a fejbőr problémáit is orvosolja, mint a korpa, hajhullás, zsírosság stb. Az  évezredek óta gyógynövényként is használt henna, képes kitiltani a korpát. Megerősítve a hajhagymákat, megelőzi és megállítja a hajhullást.
  • A kismamák is teljes biztonsággal alkalmazhatják, hiszen nincs káros anyag benne, mely felszívódás után károsodást okozhatna a mamának, vagy a babának.

Nem véletlen, hogy a henna egyre népszerűbb a természetességet kedvelők körében. Maximálisan ápolja és megvédi a hajat, ugyanakkor tartósan, de kíméletesen színez. A 100% tiszta henna önmagában gyönyörű vörös színt eredményez, melyet lehet sötétíteni pl. diólevél főzetével. Azonban jóval nagyobb színválasztékot biztosít egy másik forró éghajlaton honos cserje, az indigó. A henna vörös színe az indigó hozzáadásával, a barna különböző árnyalataiba tolható el. Sőt még a fekete hajszín is elérhető vele. Erre semmilyen más növény nem képes!

blog comments powered by Disqus