Barion Pixel
Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
+36302152177

Mitől jobb egy bio hajfesték, mint egy szimplán növényi?

Belme Lajos
2020. 09. 28. 17:40:00

 

Az élet nem mindig így zajlott. Réges rég meg voltak elégedve az emberek a kevesebbel, boldogabbak voltak azzal, amijük volt. Akkoriban a bio volt a természetes és az elérhető.
Aztán jött a nagy változás ...

Az ipari forradalom hatására megnövekedett a termelés, átalakult az élet. Egyre jobb és egyre több kellett nekünk embereknek.
Ugyanúgy az élelmiszerek termelésében, a kozmetikumok alapanyagai között a természetest felváltották a szintetikus anyagok. Vegyszerekkel növeltük a hozamot. A földeket műtrágyával etettük, és még sorolhatnám... Egyszerűen szólva eltűnt a természetes, a bio.

A kozmetikai ipar is egyre modernebb lett. A nők előtt kinyílt a világ. Új hajszín, újabb smink. Az élet úgy volt szép, szabadnak érezte magát mindenki.

Aztán egyre több lett a káros anyag a termékekben, betegségek jelentek meg. Az összetevők egymás után kerültek ki a forgalomból, használatuk tilos lett, mert fény derült negatív hatásaikra.
A világ ismét változott...

Az emberek többsége tudatosan kerüli a káros, vegyi anyagokat, ezzel egy jobb és élhetőbb jövőt remélve. A hajfestékek között egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a természetes, ezek közül is a bio hajfestékek. Szőkék, barnák, vörösek számos árnyalatai közül lehet válogatni.

 

 

Mivel tud többet egy bio hajfesték?

A növénytermesztés során sokféle vegyi anyaggal találkozik a növény (növényvédő szerek, műtrágyák, szárító hatású anyagok …). A növények ezeket magukba zárva kerülnek felhasználásra, és ezek miatt hatásuk nem a megfelelő lehet, vagy akár allergiás reakciót is kiválthatnak.

Ezzel szemben a bio hajfestékek egyáltalán nem kerülnek kapcsolatba vegyi anyagokkal, ami miatt:

  • Az ápoló hatásuk jóval erősebb, hiszen természetes módon, a maga ütemében, vegyi anyagoktól mentesen tudott fejlődni a növény, melyből készültek.
  • Színező erejük maga a természetesség, mivel szerkezetét nem módosították vegyszerek.
  • Allergiások számára 100%-ban biztonságos, hiszen nincs kockázat.
  • A hajfestékből semmilyen káros anyag nem szívódik fel a szervezetbe, így terhesség és fiatal korban is biztonsággal használható

Amikor bio minősített terméket választ, azzal nem csak a saját egészségét óvja, hanem a Földet is jobbá teszi. Hozzásegíti, hogy még sokáig élhető bolygó maradjon!

 

A bio minősítés egy igen összetett dolog.

A termőföldet, ahonnan az alapanyag származik, valamint a növényt is alapos vizsgálatnak vetik alá. Ezek megléte után kaphatja meg a termelő a bio minősítést.
Ezt követően évente újabb és újabb vizsgálatokra kerül sor, amiben szigorúan ellenőrzik a teljes termelési folyamatot, és a hajfestékeket is.
Egyszóval, egy folyamatosan ellenőrzött és felügyelt terméket vehet a kezébe, ha a Radico Organic hajfestékeit választja.

 

blog comments powered by Disqus