Barion Pixel
Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
+36302152177

Ayurveda II. - A diagnosztika alapelvei című könyv

A termék ára:
4.890 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Bevezető ájurvéda könyv 2.része laikusok és a terapeuták számára
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 49
Várható szállítás: 2022. november 29.
Menny.:db

Együtt még kedvezőbb áron:

Ájurvéda otthon könyvcsomag 10% kedvezménnyel:

Leírás és Paraméterek

Az Ayurveda II. - A diagnosztika alapelvei egy négyrészes sorozat második kötete – egy rendkívül izgalmas alapmű, mely segít megérteni az ájurvéda kicsit bonyolult, de logikus elméletét. 

Sok ájurvéda könyv egyből a gyakorlati tanácsokkal foglalkozik. Azonban ha nem értjük az ezek mögötti elméletet, a gyakorlati tanácsok csak vallási dogmák maradnak. Az ájurvéda azonban NEM vallási dogmák gyűjteménye, hanem egy rendkívül kifinomult módja a természet és testünk megértésének. Ebben segít Önnek ez a könyv is. Az emberi test az ésszerűség nyelvén beszél. Ez a könyv részletesen feltárja ezt a nyelvet. Érzékszerveink finomításával segít, hogy meglássunk olyan dolgokat, folyamatokat testünkben, melyek eddig láthatatlanok voltak számunkra.

A szerző, Dr. Vasant Lad egyszerre vállalkozott szakmai oktatásban is remekül használható bevezető tankönyv, és a széles közönség számára is haszonnal forgatható ismeretterjesztő mű megírására. Ez a könyv az ájurvéda által alkalmazott diagnosztika alapelveivel foglalkozik részletesen. Minden orvoslási mód - a nyugati és a keleti is - először a betegség megállapítására helyezi a hangsúlyt. Az ájurvéda azonban azon túl, hogy tisztázza a beteg állapotának súlyosságát, a betegség okait is részletesen vizsgálja. 

DR. VASANT LAD a világ egyik legnagyobb elismerésnek örvendő ayurvedikus orvosa. Jelenleg az Albuquerque-ben működő The Ayurvedic Institute igazgatója, számos cikk és könyv szerzője. Ismertebb munkái közé tartozik az Ayurveda, The Science of Self-Healing, mely magyarul is megjelent Ayurveda, az öngyógyítás tudománya címmel, társ­szerzője a The Yoga of Herbs és az Ayurvedic Cooking for Self-Healing című nemzetközi bestsellereknek. A Secrets of the Pulse – The Ancient Art of Ayurvedic Pulse Diagnosis című könyve elsőként mutatja be részletesen az ayurvedikus pulzusdiagnosztika tudományát. 

A tartalomjegyzék fő témái:

I. Nidanam panchakam - Az öt klinikai vizsgálati szempont
Miért fontos megérteni a betegség okát?

II. Samprapti - A megbetegedés folyamata és szakaszai

III. Vyadhi - A betegség szintjei (Jelek és tünetek)

IV. Trividha pariksha - A klinikai vizsgálat három fajtája (vizuális, tapintás, kikérdezés)

V. Ashtavidha pariksha - A klinikai vizsgálat nyolc módszere (pulzus, vizelet, széklet, nyelv, beszéd, tapintás, szemek, általános forma)

VI. Rugna patrakam - Betegkiértékelési űrlap

VII. A prakruti-vikruti paradigma - Testalkati értékelés

VIII. Az agni és a koshtha pariksha - Az emésztő tűz és az emésztőrendszer kiértékelése

IX. Ama - Az anyagcsere salakja, a betegség kiváltó oka

X. Dosha vijnanam - A doshák zavarainak tudománya

XI. Dhatu és mala vijnanam - A szövetek és a salakanyagok zavarainak részletes ismerete

XII. Prana, tejas, ojas vijnanam - A három testi esszencia zavarainak részletes ismerete

XIII. Sroto vijnanam - A testi csatornák zavarainak részletes ismerete

Könyvadatok:

Szerző: Dr. Vasant Lad
Oldalszám: 366 oldal
Méret: B5
Szín: Fekete-fehér
Borító: Karton

Az ájurvéda az ókori Indiából ered, így meglehetősen távoli múltra tekint vissza. Indiában évezredek óta gyakorolják. A britek azonban bevezették a nyugati medicinát Indiában, melyet tökéletesebbnek gondoltak. Abban az időben az ájurvédát háttérbe szorították, és ellenezték a gyakorlását. Sok indiai elfogadta ezt és megadta magát a gyors megoldások, a pirulák és az injekciók csábításának. Manapság azonban egyre több indiai visszatér az ősi ájurvédához, mert felismerték, hogy a nyugati gyógyászat csak a tüneteket szünteti meg, és nem segít a visszatérő bajok megelőzésében. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!