Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
   

Bőrápolás kora tavasszal

Kertészné Viki
2014. 03. 11. 10:30:00
Bőrápolás kora tavasszal

Télen, pihenőfázisban van a bőr. Viszont ekkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy szüksége van napi ápolásra: letisztítás, hidratálás, zsírozás. Ilyenkor, szinte csak az időjárás teheti tönkre. „Csak” a hideg-meleg szélsőségei, és a szeles idő ellen kell védeni.

Ha esetleg ezt elhanyagoltad kicsit mégis, akkor azt tapasztalod, hogy érzékennyé, néhol érdessé vált a bőröd mostanra. A tavasz kezdete előtt azonban mindenképp érdemes helyreállítani a megfáradt, meggyötört, és esetleg kipirosodott bőrt.

Még nem késő elkezdeni!

Először is, el kell tüntetni a télen megvastagodott, és elhalt szaruréteget: Radírozás (peeling).Ezt heti rendszerességgel, legalább egy alkalommal szükséges megcsinálni, max. 2 alkalommal. Lehet, hogy sajnálod rá az időt, de nem szabad kihagyni, mert:

  • Nagyon extrém helyzetekben az is előfordulhat, hogy valaki mélyrétegű hámlasztásra kényszerül. Ez azt jelenti, hogy jó pár sejtsort, bőrgyógyász egy speciális géppel leszed a bőr tetejéről. Ez 1 heti kórházi bent fekvéssel jár együtt. Még eddig is fajulhat ez a dolog!
  • Ha nem radírozzátok rendszeresen a bőrötöket, bármit kenhettek rá, nem fog maradéktalanul felszívódni. Csak kidobott pénz.

Fontos! Ha érzékennyé vált a bőröd, akkor csak óvatosan radírozd. A nagy szemcsés radírokat pedig kerüld!

Ezenkívül szükséges pótolni a kiürült vitamin és ásványi anyag készletet a szervezetben és a bőrben is. Belülről és kívülről. A belső, a helyes táplálkozás. Sokan nem is gondolják, hogy milyen fontos ez az egészségesen sugárzó arcbőrhöz. A külső vitaminpótlást pedig két módon teheted meg:
1. Rendszeresen használsz a bőrtípusnak megfelelő krémet, mely a radírozás miatt érezhetően hatékonyabb lesz.
2. Néha meglátogatod a kozmetikusodat, aki extra vitaminpótlást és ápolást tud adni bőrödnek.

Amiben a kozmetikus segíthet

1. Arcmasszázs. Ezért nagyon hálás lesz a bőröd.
Stimulálja a szervezet öngyógyító folyamatait, energiával tölt fel, a nyirokrendszeren keresztül méregtelenít. Rugalmasabb lesz tőle az arcod. A télen kialakult fakó arcbőrnek híre sem fog maradni.

2. Ultrahang segítségével a zsírban oldódó vitaminokat és növényi zsírokat, olajokat a kozmetikus mélyen a bőr belsejébe juttatja. A hatóanyagok gyorsabban és eredményesebben szívódnak be.
Hogy működik?

Az ultrahang megmozgatja az útjába kerülő sejteket, amik így egyfajta összenyomódást-kitágulást élnek át. Ez egy sajátos masszázs, ami a sejtekre és a szövetekre hat. Fő haszna, hogy az értékes hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak.
Hatása: fokozza a sejtanyagcserét, a nyirokkeringést és visszaállítja a bőr eredeti (normál) Ph értékét.

3. Iontoforézis: a vízben oldódó vitaminok és ásványi anyagok gyenge egyenáram segítségével eljutnak egészen a kötőszövetig.
Ilyen mélyre való felszívódást az arcra való felvitelnél, és a kézzel történő masszírozásnál sem lehet elérni.
Hogyan működik? A kozmetikus egy elektróda rúddal simogatja a bőrt, miközben az elektróda ellenpólusát a vendég tartja.

Miközben a mikroáram a kar és az arc között kering ide-oda, a hatóanyag beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe. Nagyon hatásos és teljesen veszélytelen. Érdemes kipróbálnod, ha extra vízbevitelre van szüksége a bőrödnek. Hatása: a bőr teltebb, energikusabb, hidratáltabb és fénylőbb lesz.

Felkészülés a tavasz első napsugaraira

Már kora tavasztól használni kell fényvédő krémet. Főleg, ha hajlamos a bőröd a pigmentációra. Tudod, ezeket a foltokat, csak ősztől tudod eltüntetni teljesen! Radírozzátok, tápláljátok bőrötöket és vigyázzatok rá, mert ez évi kinézetetek ettől fog múlni. Ha van kérdésed, hozzászólásod, kérlek itt tedd meg! Így lehet, hogy mások is tanulnak belőle.

Ingyenes szállítás!

 

 

Ingyenes szállítás 10e Ft felett!
           
Részletek itt >>>

Aroma-tanfolyam alapfokon