Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
+36302152177

Napozás és bőrápolás áprilisban

2016. 04. 05. 07:48:47

Végre beköszöntött a várva várt tavasz!
Napozásra csábít a simogató napsütés, ami több veszélyt is tartogat.
Például a kellemetlenül fújó szél tovább szárítja a télen megviselt arcbőrt. 

Emiatt a kora tavaszi szépségápolás különös odafigyelést érdemel, és ilyenkor van a legtöbb tennivaló: 

1. Télen az arcbőr külső rétege megvastagszik, és ellenálló képessége csökken.  Mielőtt bármi mást csinálunk, tavasszal el kell távolítani ezt az elszarusodott réteget,  hogy a bőr újra fellélegezzen! Ehhez hetente 2 alkalommal radírozzuk le bőrünket, mely így 8-10 alkalom után teljesen megújul. Ezután vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltsük fel bőrünk mélyebb rétegeit, melyre alkalmasak a különböző arcpakolások. Ezáltal feszesebbé, fiatalossá és üdévé válik arcunk.

2. A téli hideg szárító hatása folytatódik a kora tavaszi szélsőséges időjárás következtében.
Ezért a hatóanyagokban gazdag nappali hidratáló krém továbbra is rendkívül fontos a bőrfelszín védelme miatt.

3. A vérkeringés serkentésére végezhetünk néha egy alapos arcmasszázst, mely serkenti a bőr természetes megújulását. A rendszeres gőzöléssel és szaunázással is jó hatást lehet elérni a bőr regenerálásában.


4. A kevés mozgás és a napfény hiánya miatt arcunk sápadttá válik télen.
Így a tavaszi bőrápoláshoz tartozik a bőr hozzászoktatása az erősödő napsugárzáshoz. Azonban ez veszélyesebb, mint gondolnánk! Ugyanis
a napsugarak áprilisban több ibolyántúli sugarat tartalmaznak, az ilyenkor vékonyabb ózonréteg miatt. Ezáltal hamarabb megéghetünk, mint augusztusban. A fényvédők használatát tehát kellő időben el kell kezdenünk. Ellenkező esetben a leégésen túl megjelennek a pigmentfoltok és a szeplők.

Hogyan hatnak a fényvédők?

A napvédő krémek egyrészt védenek a káros sugaraktól, másrészt óvják a bőrt a kiszáradástól. Fényvédő hatásukat kémiai, fizikai és növényi szűrőknek köszönhetik. 

A kémiai fényvédők elnyelik a fényt , majd a bőrben elbomlanak. Ezek néha allergiát okozhatnak, ezért használat előtt bőrpróba szükséges.

A fizikai vagy ásványi fényvédők (cinkoxid, titándioxid) megakadályozzák, hogy a káros sugarak a bőrbe jussanak. Ezek bőrbarát anyagok, melyek egyszerre védenek az UVA és az UVB sugaraktól is.

A növényi szűrők (pld. a szezám olaj, kakóvaj) egy enyhébb védelmet adnak, azonban erősítik a bőr saját védekező képességét és hidratálnak is.

Mivel a nap káros sugarai egyre erősebbek, a fizikai fényszűrők nem nyújtanak már elegendő védelmet. Ezért még a kíméletesebb napozó krémekben is megtalálható mind a három féle hatóanyag. Van, akit elriaszt ez a tény, de megnyugtatásul szolgáljon, hogy még mindig jobb valamennyi kémiai anyagot magunkra kennünk, mint a nap által okozott betegségektől szenvednünk.

Fontos!
Még borús időben is használjunk napvédőt, mert a szűrt napfényben is leéghetünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás Szépség titkok
blog comments powered by Disqus