Weboldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató >>>
   

Tombol a tél...

Tombol a tél... Immunerősítés SOS! 1. rész. Egész Dunántúl megbénult néhány napig a múlt héten. Most újra esik. Én nagyon szeretem a hóesést, mert valamiért megnyugtat.

Lehet romantikus hószállingózás, vagy akár tomboló hóvihar. Ilyenkor kicsit magamba nézek, lenyugszok. Ez a belső csend nagyon jó érzés. Persze lehet mérgelődni és szidni az égieket. A másik lehetőség, hogy megadjuk magunkat és elfogadjuk a természet akaratát. Más szóval kívülállóként tekintünk a bennünket eddig „húsba vágóan” érintő dolgokra. Ha ezt választjuk, akkor szokatlan dolgot tapasztalhatunk. Eltűnik az emiatt tapasztalt stressz és feszültség. Helyette megkönnyebbülés árad szét az elménkben és a testünkben.

 

Miért szükséges néha, hogy kicsit lelassítsunk?

Az állandó maximális fordulatszám kimeríti energiáinkat. Fontos, hogy időközönként feltöltődjünk! Az ájurvéda az új év kezdetét a regenerálódásra és a megerősödésre javasolja. Ehhez több minden szükséges, de az első és legfontosabb a belső csend, a nyugalom. Ráérünk kicsit később felvenni a teljes fordulatszámot! Példát vehetünk a természettől, mely szintén pihen ilyenkor. Erre nekünk is szükségünk van. Másképp hogyan bírunk ki egy újabb egész éves hajtást? Ráadásul télen a hideg és a napfény hiánya miatt amúgy is lecsökken az energiánk. Könnyen megfázhatunk vagy elkaphatunk egy ártalmas vírust. Tehát nagyon fontos az immunrendszer megerősítése. A nyugati orvostudomány erre a vitaminokat ajánlja egyetlen üdvözítő módszerként. Erről hallunk is eleget.

Azonban szeretném most megosztani Önnel az ájurvéda megközelítését is, valamint hogy mit jelent ebből a szemszögből az immunrendszer erősítése. Nyugati ismereteink szerint az immunrendszerünket speciális fehérvérsejtek és a nyirokrendszer alkotja. Ezek védenek meg bennünket a vírusoktól és a fertőzésektől.

Azonban a keleti tanok ennél sokkal mélyebbre mennek.
Vajon mi irányítja testünk védekező rendszerét?

Van három testi energia: agni, az odzsasz és a prána. Valamelyikről biztosan Ön is hallott már!

Az agni (belső tűz) felelős a megfelelő emésztésért és a testi, mentális fejlődésért.
Az odzsasz forrása a szívben van. Ez a velünk született életerőnk, melyen nehéz változtatni. Van aki erős fizikumú és van aki gyenge. Ez az energia irányítja immunrendszerünket és látja el energiával az egész testet.
A prána kozmikus energia, mely táplálja és felfrissíti a testet, a szellemet és a lelket is. Többféle úton juthatunk hozzá:

a táplálkozás,
a lélegzetvétel és
az elmén keresztül.
Az elme útján kapott energia további négy alcsoportra osztható: érzékszerveken keresztül, alvás útján, más emberektől és a szeretet által.

Hogyan segít mindez az Ön immunrendszerén?
Hogyan tudja magát megvédeni a kimerülés és a vírusok ellen ezzel a tudással felvértezve?

Erről fog szólni a folytatás!

u.i.:
„ A betegségek nem az égből pottyannak, hanem mindazoknak az apró bűnöknek az eredményei, melyeket nap, mint nap elkövetünk.” Hippokratész

Ingyenes szállítás!

 

 

Ingyenes szállítás 10e Ft felett!
           
Részletek itt >>>

Aroma-tanfolyam alapfokon